Tidligere arrangement:

Netbaseret spørgeskemaundersøgelse – hvordan gør man?

Arrangementet blev afholdt mandag den 30. oktober, 2017.

V/ Lektor, cand. psych., softwareudvikler Anders Bech Christiansen, psykomtorikuddannelsen og sundhedsforskningsprogrammet UCC.

Lige meget om man er egentlig forsker, eller man bare gerne vil lave en lille hurtig undersøgelse, kan man have brug for at få besvaret spørgeskemaer. I gamle dage uddelte man spørgeskemaerne på papir og indtastede dem bag efter i et program. Det er ikke så almindelig mere, hvor man i stedet kan bede forsøgspersoner om at indtaste svarene på et netbaseret spørgeskema via deres PC, iPad eller smartphone.

https://goo.gl/forms/nb6cf5PbcmhZUACh1

 

 

 

 

For at det skal kunne lade sig gøre, har man brug for et system til at lægge sine spørgsmål på nettet, at sende besked ud til de potentielle forsøgspersoner, og til bagefter at hente besvarelserne fra nettet når de er blevet indsamlet.

Mange tror at netbaserede spørgeskemaer er teknisk vanskelige at opsætte, eller at det kræver dyre betalingsløsninger hvis man har behov for avancerede funktioner og særlige tilpasninger.

I dette oplæg omtales nogle betalingssystemer (SurveyXact og SurveyMonkey), og du får derefter en hands-on demonstration af to gratis systemer til dataindsamling, som du selv kan sætte op, og som dækker spektret fra det helt simple til det meget avancerede.

Det først system er Google Forms, som er super nemt at arbejde med, og trods sin enkelhed har et par smarte tricks i ærmet. Det andet system, LimeSurvey, er et avanceret open-source system, som tilbyder funktioner og tilpasningsmuligheder, der overgår de fleste betalingsløsninger.

Oplægget vil introducere funktioner og workflows i begge systemer – fra opsætning af spørgsmål til udlæsning af data til analyse. Det forklares hvordan du selv vil kunne arbejde med systemerne. Til sidst er der indlagt en smagsprøve på hvordan man kan udvide funktionaliteterne i begge systemer gennem programmering.

Anders Bech Christiansen er cand.psych, selvstændig softwareudvikler og lektor tilknyttet forskningsprogrammet Sundhed og Krop, Ucc.