Tidligere arrangement:

Demonstration af det gratis statistikprogram JASP

Arrangementet blev afholdt mandag den 23. september, 2019.

V/ Associeret forsker, cand. psych., ph.d., Jan Ivanouw, Københavns Universitet, Institut for Folkesundhedsvidenskab.

JASP er et gratis statistikprogram som er meget let at anvende.

Mange kender til statistikprogrammet SPSS, men da dette er et dyrt betalingsprogram, kræver det typisk ansættelse på en forskningsinstitution at anvende det. Hvis man alligevel vil arbejde lidt med data, er der forskellige gratis muligheder. En af de meget spændende og lettilgængelige muligheder er programmet JASP .

Analyserne vælges via et menusystem, ligesom f.eks. i SPSS. Samtidig med at analyserne vælges i et vindue på venstre side, vises resultaterne i vinduet på højre. Der er dynamisk opdatering, således at når man vælger analyser til, eller fjerner dem igen, opdateres resultatvinduet samtidig. Man kan indsætte tekst med kommentarer til resultaterne, og det hele overføres let til Word.

Programmet har de helt almindelige statistiske funktioner, men også en række meget avancerede som netværksanalyse, metaanalyse, structural Equation Modeling og Bayesisk statistik.

Man kan se en nærmere præsentation af programmet på vores blog.

På mødet gennemgås og demonstreres JASP.
Deltagerne bedes på forhånd om at downloade programmet fra https://jasp-stats.org
så man kan følge præsentationen på sin egen PC. Hvis man har lyst, er man velkommen til at medbringe egne data og analysere dem (data kan være gemt i Excel eller i SPSS-format).

Der serveres kaffe, te og slik mv.

Deltagelse er gratis for medlemmer, men man skal tilmelde sig senest fredag 20.9 til ivanouw@post8.tele.dk (man kan melde sig ind på samme mailadresse).